Hoppa till innehåll

Två läkare promenerar tillsammans i en korridor

Aktuellt

Anmälan öppen till våra kurser!

Lipus Utbildning har öppnat anmälan till höstens kurser för läkare med medicinskt ledningsansvar och läkare som är intresserade av att bli chefer.

Lipus Utbildning erbjuder två heldagskurser under hösten. 19 november går vår kurs riktad till läkare med medicinskt ledningsansvar av stapeln. Vår ambition med kursen är bland annat att rusta er med bättre förutsättningar för att driva en mer patientcentrerad hälso- och sjukvård. Vi tror att det sker när den som är medicinskt ledningsansvarig läkare har förståelse för sin roll och sitt mandat och hur man kan arbeta för att på ett effektivt sätt förankra och genomföra förändringsarbete. Kursen fokuserar därför på förståelse för roll och mandat, men också på systemförståelse och ledarskap i praktiken. Kursen innebär också en möjlighet att utbyta erfarenheter med andra läkare i samma roll. Föreläser gör bland annat Marianne van Rooijen, sjukhusdirektör vid Akademiska sjukhuset i Uppsala.

Läs mer om kursen Medicinskt ledningsansvarig läkare och hur du anmäler dig.

Vår andra kurs heter Introduktion till chefskap för läkare och riktar sig till alla läkare som inte har en chefsroll i dag, men som har ett intresse av chefsuppdrag. Kursen ges 20 november och syftar till att ge bättre förståelse för vad chefskap innebär och en överblick av den kompetens som chefsroller vanligen kräver. Det blir en intensiv kursdag med några av landets mest erfarna läkare i ledande positioner, bland annat hälso- och sjukvårdsdirektör i Region Stockholm, Anders Ahlsson. Kursen ger en introduktion till chefskapets olika delar, och inte minst möjlighet till nätverkande och reflektion.

Här hittar du mer information om kursen Introduktion till chefskap för läkare och hur du anmäler dig.